oversteek 2
Blijf op de hoogte en volg Bea /wiebe.
28 April 2013 | Verenigde Staten, Niu
Nog even terug naar Fiji vanwege het feit dat er op de pacific geen lokatie beschikbaar was en dus niet verstuurd kon worden. Deze lokatie had ik nog op reserve met een lokatie vlak bij Hawaï .
We zijn nu nog drie dagen varen van Vancouver.
18 april 2013
Na een dag op zee aangekomen in Sufa, havenstadje op het eiland Viti Levu . Een rondrit over het eiland gemaakt en de diverse highlight's bekeken. Een museum van heel bijzondere architectuur van de Fransman die ook het museum Pompidou in Parijs heeft ontworpen . Volgens onze gids is het grote verschil met Parijs, zo lelijk de buitenkant in Parijs is, zo mooi is dit museum, maar zo mooi de inhoud in Parijs, ontbreekt die in z'n geheel hier in Fiji.
Leverde echter wel een mooi plaatje op, hier een gebouw temidden van een groene tropische omgeving , waar het groen in Parijs ver is te zoeken. Rondrijdend over het eiland krijgen we een goede indruk van de rijke vegetatie en het leven hier in Fiji. In de stad druk en rommelig, buiten de stad rust , maar een echt bontmuts eiland is ook dit zeker niet. In de ressorts zal ongetwijfeld een andere sfeer hangen, maar die zien wij nu even niet. Op de groentemarkten die wij onderweg tegenkomen zien we een prachtig kleurenpalet van allerlei groenten en vruchten mooi uitgestald. Bij het aanmeren in de ochtend zijn we al verwelkomd door een prachtig spelend en zingend bandje. De kade staat ook vol met kraampjes , met souvenirs , geen nee te koop. De bekende artikelen en bij nader onderzoek, veelal geproduceerd in India of China. Maar het is een kniesoor die daarover zeurt.
Morgen op naar het volgende eiland van Fiji.
03 Mei 2013 - 11:49
Jaap En Riek:
Hallo.
Jullie verslagen gelezen het is een geweldige reis zover, morgen zijn jullie in Vancouver dan is zit de meeste tijd erop.
Fijn dat jullie het mooi hebben.
Groetjes Jaap en Riek