oversteek 5 - Reisverslag uit Nawiliwili, Verenigde Staten van Bea /wiebe. Riedstra. / Meulen - WaarBenJij.nu oversteek 5 - Reisverslag uit Nawiliwili, Verenigde Staten van Bea /wiebe. Riedstra. / Meulen - WaarBenJij.nu

oversteek 5

Blijf op de hoogte en volg Bea /wiebe.

27 April 2013 | Verenigde Staten, Nawiliwili

27 april,
Aangekomen op Hawaï .
Het eiland Kauai in de haven van Nawiliwili het op een na het grootste eiland en het langst bewoonde van de archipel. De polynesiers zijn al vanaf
500 hier gesetteld en in de 16e eeuw zijn de portugezen ook al eens voorbij gekomen. Na ons vertrek van Amerikaans Samoa een tocht van 5 zeedagen. Enige actie onderweg was het verschijnen van Neptunes en z'n hofhouding. Degenen die nog niet de equator overzee waren gepasseerd moesten worden gedoopt.
Een aantal crewmembers waren daar natuurlijk als eerste aan de beurt. Deze werden even flink nagekeken en daarna in het zwembad gegooid. Aan de passagiers zijn ze op die manier maar niet begonnen. Ik denk dat er dan wel een paar zouden zijn verzopen, al dat ouwe spul in het water.
Maar we hebben allemaal keurig ons certificaat gekregen als bewijs dat we er bij waren. Ondertussen deze dagen genoeg vertier aan boord dus die paar dagen waren zo maar voorbij.
Nu dus Hawaï, vanmorgen op tijd op voor een rondrit over het eiland. Na de altijd weer tijdrovende Amerikaanse douane, waardoor het hele tijdschema in de war dreigt te lopen toch op pad gegaan voor de tour. Goede gids -chauffeur met heel veel informatie een tocht van een 4 uur, enkele bezienswaardigheden oa de Waimea canyon , ontstaan door een van de vele bevingen die hier in de miljoenen jaren hebben plaatsgevonden. Men stelt dat het vergelijkbaar is met de grand canyon in de us maar daar komt ie niet aan toe. Toch een indrukwekkend gezicht. De kustlijn met z'n altijd aanwezige brekers is mooi en als daar dan nog een zg. blowhole in zit is het weer af. Blijft onverlet ,van al dat moois wat er aan vegetatie te zien is moeten we wel bedenken dat het allemaal manmade is, zoals onze gids verteld.
Vegetatie en de meeste diersoorten zijn door zeevaarders meegebracht. De Polynesiërs zijn daar al mee begonnen.
De kippen zijn daar een goed voorbeeld van er zijn vele honderden keren meer kippen dan mensen (75000).
Maar het geheel geeft een prachtige tropische sfeer en de stranden en snorkelmogelijkheden zijn natuurlijk fantastisch. De ligging op 21graden NB is natuurlijk ook enige garantie voor mooi weer.
Zoals je kunt zien zou dit 5e verslag voorafgegaan moeten worden door 4,3,2,1. Helaas ben ik daar nog steeds mee bezig die weg te krijgen , wat nou niet erg lukt. Ik heb problemen met de site. Er wordt steeds gevraagd naar een lokatie wanneer je een nieuw verslag gaat maken. Dat lukt midden op de oceaan niet,de site zoekt die namelijk zelf op, maar kon op de oceaan niet een plek verzinnen. Ik kan achteraf niet de lokatie invullen , hierin is niet voorzien, dus een probleempje, of alles weer overtikken. Denk ik nog over na. Heb gemaild naar de beheerder maar die reageerde niet.
Groeten
Bea/ wiebe

• 28 April 2013 - 09:43

Edith:

Dus jullie zijn inmiddels beland op Hawaï, ik zeg dus maar aloha! Zo te lezen vermaken jullie je prima en is de titel "Mooi even weg" een uitstekende keuze geweest :-)
    Hier gaat alles prima, vrijdagavond met Amy naar Cambuur geweest, ze moesten tegen FC Emmen. Het was spannend want we gaan voor de titel! Alleen zitten we nog met Volendam maar dat houdt de spanning er wel in. Uiteindelijk werd de eindstand 4-0 voor ons clubje en hebben we dus 4x het woonskip gezongen, haha!
    Arjen was er ook, heb hem nog even kort gesproken.
    Qua temperaturen blijven we nog iets achter op jullie, tis gemiddeld een graadje of 14, niet slecht dus :-(
    Ik loop nog steeds in de winterjas met de rode sjaal (die ik van jou heb gekregen), ben je toch een beetje bij me! Voor de rest geen spectaculair nieuws, tot de volgende keer dan maar weer (dat rijmt ook nog leuk)!

Liefs en een dikke kus voor jullie beide.